Северна Кореја тренира делфини за воени цели

Северна Кореја тренира делфини за воени цели

Нови докази покажуваат дека Северна Кореја користи делфини за воени цели, како и САД и Русија.

Северна Кореја е една од најзатворените земји во светот, но новите информации велат дека работи на обука на делфини за воени цели.

Американскиот институт ИСНИ објави дека сателитските снимки покажуваат делфини кои пловат и пливаат многу близу до воените бродови и бродоградилиштата. Некои фотографии датираат од 2015 година, но се разликуваат од оние направени минатата и оваа година.

Се чини дека има две програми за делфини во базите, а во една од нив се одгледуваат делфини. Постојат затворени и надворешни базени каде што делфините се јасно видливи.Иако звучи малку чудно, делфините всушност се користат за воени цели.

Американската морнарица прва ги пријави во „службата“, како и морските лавови. Морнарицата ги користи овие цицачи за откривање на мини и непријателски пливачи.Русија исто така користи слични методи и очигледно сега им се придружува и Северна Кореја.

Нема официјална потврда, но тешко е да се поверува дека ова е обична „фарма“ на риби, бидејќи оваа локација е различна од нив.

Од друга страна, тоа е прилично слично на руски и американски локации за обука на делфини за воени цели.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds