Шипинкаровски им одаде почит на хероите во с. Брчево и цела Малесија.

 Шипинкаровски им одаде почит на хероите во с. Брчево и цела Малесија.

На денешниот голем празник 11ти Октомври – Денот на народното востание чест ми беше да оддадам почит на хероите во с. Брчево и цела Малесија.

Горди сме на цела една генерација која се избори за слобода во исклучително немирни времиња. Нашата цел е да продолжиме по патот на народните херои и низ демократски процеси државата да се движи напред.


Жителите на Брчево и славна Малесија се горди на храброста и пожртвуваноста на нивните предци.

>
>