• 23/09/2020

Словенците повторно ќе можат да го користат јавниот превод од 11 мај

 Словенците повторно ќе можат да го користат јавниот превод од 11 мај
loading...
Advertisement

Портпаролот на словенечката Влада Јелко Кацин објави дека најверојатно јавниот превоз во земјата повторно ќе биде активиран на 11 мај.

Како што јави дописникот на МИА од Љубљана, ваквата одлука е донесена по укинувањето на ограничувањето за граѓаните за движење само во општините на живеење. Освен редовниот автобуски и железнички сообраќај и возилата на јавниот превоз во Љубљана повторно ќе се сообраќаат на редовните линии.

Градоначалникот на Љубљана објави дека од утре повторно ќе се наплаќа паркингот во градот, за кој на почетокот на епидемијата беше донесена одлука да биде бесплатен.