Словенија ги продолжи рестриктивните мерки

People wearing protective masks walk along the principal shopping street of Via del Corso, as the number of people infected by the coronavirus disease (COVID-19) continues to rise, in Rome, Italy, November 14, 2020. REUTERS/Remo Casilli

Словенија ги продолжи рестриктивните мерки

Словенечката влада ги продолжи рестриктивните мерки против коронавирусот. Ова значи дека останува да важат забраните за собири и за движење меѓу општините, а на сила останува и ноќниот полициски час.

Исто така, јавниот превоз е суспендиран, а продавниците што не продаваат добра од витално значење се затворени.

Остануваат во сила и мерките на претпазливост како што се носење маски на отворено и затворено и миење раце.

Сепак, беше донесена одлука за отворање на историско-културните и археолошките места, како и на библиотеките и другите културни институции за јавноста.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds