Снег во август: Зимска идила во Италија

Снег во август: Зимска идила во Италија

Метеоролозите се изненадени од необичната глетка која доаѓа од две европски земји. Социјалните мрежи се преполни со фотографии и видеа во кои се гледа вистинска зимска идила на почетокот на август, во Италија

На северот на Италија, во планинскиот превој Стелвио падна снег. Стелвио се наоѓа на границата со Швајцарија, на висина од  околу 2.757 метри.

Снег е забележан и на швајцарски планински врв висок 2.693 метри, познат по неколку лаборатории на Институтот за снег и истражување лавини.

Социјалните мрежи се преполни со видеа и фотографии од оваа зимска идила во август.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds