Со солзи во очите: Дино Мерлин прв пат прозборе за тешката болест која му ги направила пекол и животот и кариерата

Со солзи во очите: Дино Мерлин прв пат прозборе за тешката болест која му ги направила пекол и животот и кариерата

Дино Мерлин не открива детали од својот приватен живот во јавност, и некако е секогаш во епицентарот на вниманието на медиумите и публиката, а сега за прв пат јавно проговори за многу тежок период во неговиот живот.

Имено, на социјалните мрежи се појави видео за јавно признание на Мерлин за тешкотијата со која морал да се справи. Поточно, тој тогаш минувал низ нарушување на менталното здравје, депресија, што и денес е голем проблем кај многумина.- Ова ќе го кажам за прв пат, во еден период од животот бев тешко болен. Имав една тешка депресија. Тоа не би го посакал на никого. Се манифестираше на таков начин што бев на дно. Воопшто не ме интересираше ништо, животот и смртта беа исти за мене. Јас бев само растение. И тоа беше периодот кога сакав да ја напуштам музиката и сѐ ми дојде на ум тогаш, но еве, од некое чудо, излегов и се спасив – рече Мерлин со солзи во очите.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds