Со владини средства ќе се гради баскет игралиште во Охрид

Со владини средства ќе се гради баскет игралиште во Охрид

Владата даде согласност за преземање на обврски во програмите опфатени во развојниот дел од буџетот, за чие плаќање е потребно користење на буџетски средства во 2020 година и наредната 2021 година на Агенцијата за млади и спорт за изградбата на 10 баскет игралишта во општините Охрид, Карпош, Кисела Вода, Аеродром, Куманово, Крива Паланка, Штип, Прилеп, Чаир и Дебар.

Вкупната вредност на инвестицијата изнесува 32.000.000,00 денари, информира Владата.

Извор: OhridNews

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds