Сок од портокал и уште 11 пијалаци кои можат да ја намалат мигрената

Сок од портокал и уште 11 пијалаци кои можат да ја намалат мигрената

Ако имате мигрена, секогаш е добро да се консултирате со лекар кој ќе ви помогне да најдете решение. Но, можете и сами да направите нешто за да ја ублажите неподносливата болка. Некои пијалаци се богати со состојки кои можат да ги ублажат симптомите на мигрена и колку-толку да ја намалат болката. На пример, сокот од портокал е богат со магнезиум кој може да ја намали болката. Истото ваши и за сокот од грозје…

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds