СОУ ,,Нико Нестор” меѓу најдобрите на државниот натпревар ,,Образовно рандеву МАССУМ 2021“

СОУ ,,Нико Нестор” меѓу најдобрите на државниот натпревар ,,Образовно рандеву МАССУМ 2021“

На државниот натпревар за средни стручни училишта ,,Образовно рандеву МАССУМ 2021“ што се одржа на 23-ти и 24-ти април во организација на AEU FON Универзитетот, СОУ ,,Нико Нестор”-Струга, повторно меѓу најдобрите.

Александар Балкоски освои прво место во категоријата ,,Интервју за работа на македонски јазик“, ментор Светлана Ѓуроска

Марија Анѓелкоска освои прво место во категорија ,,Јавен говор“ – ментор Светлана Ѓуроска

Бојан Гагалески- освои трето место во категорија ,,Кариерно портфолио“- ментор Марија Коваческа.

Кристина Миса, Леа Ѓорѓиеска и Стефанија Наумовска добија пофалница за учество во категорија ,,Најдобар постер“, а ментор им беше Маријана Мартиноска Тодоровска.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds