Советниците на Сарајево на пријателска посета на Општина Струга

Советниците на Сарајево на пријателска посета на Општина Струга

Минатата сабота, Градоначалникот Мерко ги пречека советниците на Советот на Општина Центар на град Сарајево и одржаа средба во просториите на Општина Струга. На средбата се разменија искуства и се разговараше за можни соработки во иднина. Меѓу другото се разговараше и за збратимување на Општина Струга со Општина Центар на Сарајево. Делегацијата од Сарајево му честитаа на градоначалникот за неговата успешна работа, му посака и понатамошни успеси и му се заблагодарија за топлото гостопримство.

Извор: Општина Струга

*********

Кëshilltarët е Sarajevës në vizitë miqësore në Komunën e Strugës

Të shtunën që kaloi,Kryetari Merko priti ne takim këshilltarët e këshillit komunal të Komunës Qendër të Sarajevës në hapësirat e Komunës së Strugës. Në takim u shkëmbyen eksperienca dhe përvoja pune si dhe u diskutua për bashkëpunime të mundshme në të ardhmen. Mes tjerash u fol edhe për binjakëzimin e Komunës së Strugës me Komunën Qendër të Sarajevës. Delegacioni nga Sarajeva përgëzoi Kryetarin Merko për punën e tij i uruan suksese në vazhdim dhe e faleminderuan për mikpritjen e ngrohtë.

Zyra për marrëdhënie me publikun,
Komuna e Strugës

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds