Ставете ЛЕД во мијалникот и гледајте: Ќе се шокирате кога ќе видите што се случува

Ставете ЛЕД во мијалникот и гледајте: Ќе се шокирате кога ќе видите што се случува

Обично користиме мраз за ладење на нашите пијалоци, но може да се користи и за ублажување на изгореници или убоди од инсекти.

Но, зошто би ставиле коцки мраз во мијалникот? Корисник на „TikTok“ покажа изненадувачки трик. Ефектот може да ве шокира.

Честопати во мијалникот завршуваат работи што никогаш не треба да се најдат таму. Зборуваме, на пример, за остатоци од храна, остатоци од кафе или чај, лушпи од јајца или масло. Сето ова оди во одводот и може да ни направи многу проблеми. Затнат мијалник е сериозен проблем, но може да биде дури и опасен ако таму се присутни бактерии и габи. И тука на помош ни доаѓаат коцките мраз.

Ставањето коцки мраз во мијалникот ќе помогне просторот да биде чист, хигиенски и безбеден. Што е најважно, не мора да бидат коцки. Можете исто така да користите мраз што се насобрал во замрзнувачот или обична замрзната вода.

ОВДЕ погледнете го видеото објавено на „TikTok“. Корисникот покажува што се случува кога ќе истуриме коцки мраз во мијалникот. Авторката на видеото признала дека била згрозена. Повеќето луѓе немаат поим дека ќе видат вакво нешто.

Како што можете да видите, идејата е да се истури мразот во мијалникот и да се остави водата да тече. Одводот ќе се затне и водата ќе се врати назад во мијалникот наместо слободно да истече. Во исто време ќе се отстранат нечистотиите. Ако ова е случај со вас, време е да започнете темелно чистење.

Кој е најдобриот начин за чистење на одводот?

Дури и ако нашиот одвод не е затнат, тоа не значи дека не бара чистење. Во продавниците има голем избор на специјализирани препарати, но одлични се и домашните методи на старите баби. Најпопуларниот и можеби најефективниот метод е оној со сода бикарбона и оцет.

Истурете сода бикарбона во одводот и истурете оцет. Не треба долго да чекате за ефектите. Ќе почне да се пени од одводот и ќе исчезнат сите насобрани нечистотии.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds