Ставете ТОПЛА пегла на ДРВЕНА маса и очекувајте ЧУДО! Ослободете се од белите дамки

Ставете ТОПЛА пегла на ДРВЕНА маса и очекувајте ЧУДО! Ослободете се од белите дамки

На дрвените маси често остануваат големи, бели дамки
Водата и топлината често се виновниците кои предизвикуваат бели дамки на дрвениот мебел. Кога ставате стакло или други влажни предмети директно на дрвото, влагата може да се заглави под завршниот слој, предизвикувајќи бел изглед. Топлите предмети како кутија за пица или врела тава поставена на дрво исто така може да предизвикаат бели траги.
Свртувањето на оштетувањето со користење на повеќе методи може да помогне во обновувањето на авршниот слој без трајно оштетување, а помалку познат метод дава најдобри резултати.
Нанесете топлина за да ги отстраните дамките
Можеби изгледа дека топлината би предизвикала поголема штета на вашиот дрвен мебел, но всушност можете да се ослободите од белите траги за еден час. Пегла или фен за коса може да ја обезбеди потребната топлина. За методот на фен за коса, не ви треба крпа. Едноставно поставете ја машината за сушење на најниската температура и насочете го топлиот воздух кон белите дамки на масата. Држете го фенот за да се движите по белите дамки додека не исчезнат.
За методот на пегла, отстранете ја целата вода во пеглата. Над дамката ставете крпа, маица или друга крпа. Со пеглата на ниска температура, кратко поминете ја крпата. Подигнете ја крпата за да го проверите изгледот на белите траги. Повторете го процесот на пеглање доколку е потребно за да се ослободите од белите траги.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds

Generated by Feedzy