• 26/09/2020

Стево Пендаровски прогласи 30 дневна вонредна состојба во Македонија

 Стево Пендаровски прогласи 30 дневна вонредна состојба во Македонија
loading...
Advertisement

Претседателот на државата, Стево Пендаровски прогласи вонредна состојба на цела држава.

Ова е прв пат Македонија да прогласи вонредна состојба.

Претседателот рече дека одлуката ја донел поради сложената ситуација и со цел спречување од ширење на коронавирусот.

„Владата ќе продолжи да функционира како техничка и тоа е одлична можност партиите да покажат дека единствена цел е здравјето на луѓето“, потенцираше Пендаровски.

Со ова одложени се и предвремените парламентарни избори, а нивното одржување засега е неизвесно.