• 23/09/2020

Страшна несреќа во Словенија: Поради силниот удар камион се преврте во провалија со висина од 20 метри

loading...
Advertisement

Возач на камионот трагично настрадал во несреќа, откако неговиот камион се превртел од надвозникот во Љубљана.

Имено поради неприлагодена брзина на возачот со автомобилот марка „опел корса“ кој удира во банкина.

Во обид да го избегне ударот, камионот свртува на десно и ја премунува оградата, по што се превртува во провалија 20 метри.

Полицијата цел ден правела увид во несреќата, возачот на камионот (53) загинал на лице место, а возачит на автомобилот се соочува со казна затвор од 8 години.