Страшни снимки од ескплозијата во Бејрут: Огнен облак голта се пред себе (ВИДЕО)

Страшни снимки од ескплозијата во Бејрут: Огнен облак голта се пред себе (ВИДЕО)

Снимките од денешната експлозија во Бејрут го обиколија светот.

Ваква несреќа не очекува никој, па не очекувале ни жителите на Бејрут.

Овие снимки покажуваат како секојдневието на овие луѓе се менува за една секунда и се претвора во паника и шок.

Едно од нив покажува дека авторот на видеото, несвесен за обемот на катастрофата, зумира на камерата, но со неверојатна брзина, до него допрва уништувачки удар. Снимките завршуваат така гледајќи во него, се надеваме дека тој ја преживеал експлозијата што ја снимал:

Исто така, на една од снимките од продавницата во Бејрут, во моментот кога се слушнала детонацијата, можете да ја видите силата на ударот на вратата од продавницата, која одлетала како да е играчка.

Видеото на кое можеби најдобро ја покажува силата на вториот удар, најпрво ја прикажува првата експлозија во далечина, направена од горните катови. Сепак, втората експлозија е толку силна што ништо не останува по неа и брзината со која се шири бранот е зачудувачка.

Брзината со која мајката го грабнува своето дете во моментот додека го чисти станот и хаосот што настана, јасно покажува за каква сила станува збор:

Снимајќи ја првата експлозија на поголема оддалеченост од автомобил во движење, овој возач нема идеја што го чека:

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds