Струга го одбележа светскиот ден за борба против дијабетес

Струга го одбележа светскиот ден за борба против дијабетес

По повод денешниот 14-ти ноември, Светски ден на дијабетичарите, во просториите на Црвен крст Струга се одржа предавање за дијабет од страна на д-р Мира КостојчиноскаПотоа, од 11;00 до 13:00 ,часот пред хотел Београд граѓаните имаа можност бесплатно да измерат шеќер во крвта.

Ова се активности кои Црвен крст секоја година традиционално ги организира за одбележување на Денот на дијабетичари како и за превенција од ова заболување.

извор:strugaonline.mk

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds