• 23/09/2020

Струга го одбележа светскиот ден за борба против дијабетес

 Струга го одбележа светскиот ден за борба против дијабетес
loading...
Advertisement

По повод денешниот 14-ти ноември, Светскиден на дијабетичарите, во просториите на Црвен крст Струга се одржа предавање за дијабет од страна на д-р Мира КостојчиноскаПотоа, од 11;00 до 13:00 ,часот пред хотел Београд граѓаните имаа можност бесплатно да измерат шеќер во крвта.

Ова се активности кои Црвен крст  секоја година традиционално ги организира за одбележување на Денот на дијабетичари како и за превенција од ова заболување.

Извор:Strugaonline