• 24/09/2020

Струга:Кривична за инвеститор кој градел без одобрение

 Струга:Кривична за инвеститор кој градел без одобрение
loading...
Advertisement

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Струга поднесе кривична пријава против 51-годишно лице од село Октиси, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „бесправно градење“.

Во текот на 2019, на катастарска парцела на ул.„Цветан Димов“ во Струга пријавениот, како инвеститор, без одобрение за градење издадено од надлежен орган, изградил објект од втора категорија за индивидуално домување.