• 21/09/2020

Струга:Провалено во центарот за интелектуална попреченост „Порака нова“, крадците влегле преку кров

 Струга:Провалено во центарот за интелектуална попреченост „Порака нова“, крадците влегле преку кров
loading...
Advertisement

Крадци посегнаа по опремата на Центарот за подобрување на квалитетот на животот на лицата со интелектуална попреченост и нивните фамилии „Порака нова“ од Струга. Оваа информација на својот ФБ профил ја објави проект менаџер во „Порака нова“, Анита Гаговска.

„Море дедомразовци едни!!! Доста провалвевте од врати и пренџери, сега почнавте и од кровови. Не е Нова година АЛОО. Зш и така ко организација сме динга пари, уште ова капак на све ни требаше. Чуктене ги малку глајте и размислите кому му прајте штата!, напиша на ФБ Гаговска, и при тоа објави две фотографии од таванот од каде што влегле провалниците.

Засега не е познато што крадците зеле од центарот.