Струшките џудисти освоија седумнаесет медали на државното првенство во Кавадарци

Струшките џудисти освоија седумнаесет медали на државното првенство во Кавадарци

Џудо клубот ,,Дрим“ од Струга викендов учествувавше на државно првенство за пионери и деца што се одржа во Кавадарци. Од Струга учествуваа дваесет џудисти и освоија седумнаесет медали од кои осум златни.

Со медали се закитија:

ПИОНЕРИ: 8/8

Амар Бајрамоски -прво место

Анамарија Стојмиловска прво место

Ермонд Мехмедоски прво место

Анастасија Трајческа прво место

Драгица Рафтоска прво место

Доријан Петкоски второ место

Матеј Балоски второ место

Мишела Јаулевска трето место

ДЕЦА: 9/12

Мила Стојмиловска прво место

Елеонора Јосифоска прво место

Давид Спироски прво место

Мила Стојанова трето место

Филип Шипоски трето место

Сергеј Блажески трето место

Катерина Клењоска трето место

Божидар Јуловски трето место

Драган Антониевски трето место

Давид Јаулевски

Леон Шулески

Мартина Салви

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds