Струшките триатлонци најдобри на последната трка од календарот на ТФМ

Струшките триатлонци најдобри на последната трка од календарот на ТФМ

На последната трка од календарот на триатлон федерација на Македонија, струшките триатлонци го потврдија епитетот-најдобри.

Димитар Јовановски е државен првак во дуатлон и триатлон 2021 во категорија јуниори и севкупен победник.

Никола Кутаноски  е државен првак во дуатлон во категорија Елит

Олса Орани  е државен првак во дуатлон и триатлон во категорија кадети

Тија Кукунешоска- Вицешампион во триатлон и Државен првак во дуатлон категорија Деца 2

Ивона Опетческа -Државен првак во дуатлон категорија Мастерс 1

Елизабет Кукунешоска -Државен првак во дуатлон категорија Мастерс 2

Виктор Опетчески  Вицешампион во дуатлон категорија Деца 1

Софија Кутаноска  Вицешампион во категорија дуатлон и триатлон категорија деца 1

Ѓурѓица Кутаноска Вицешампион во дуатлон категорија Мастерс 1

Јован Кутаноски -Вицешампион во триатлон категорија Деца 1

Стефанија Кутаноска3

“Честитки до сите деца за успешно завршените трки.На сите им претстои многу светла иднина тргнувајќи од фактот што се многу борбени и се натпреваруваат со постари учесници во нивна категорија. Следува мал активен одмор од две недели со пливање (ако ни го дозволат базенот). Огромна благодарност до сите што на било каков начин помагаат во организирањето и подготовките,  посебно до управниот одбор на 3Disciplines и сите родители во нашиот клуб за успесите на она што сме денес, а се надеваме на уште подобри времиња и резултати.,,стои во објавата од клубот.

извор:Strugaonline

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds