Стружанец заработи кривична пријава поради безправно градење

Стружанец заработи кривична пријава поради безправно градење

Поради постоење основи на сомнение за „бесправно градење“ и „узурпација на недвижност“, ОВР Струга поднесе кривична пријава против (49)годишен жител од Струга. Тој, во својство на инвеститор, во текот на 2020 година на локација во Струга, без соодветно одобрение започнал со доградби на веќе постоечки објект и узурпирал земјиште сопственост на РСМ. Од извршениот инспекциски надзор донесено е решение со кое на инвеститорот му се наредува да ги одстрани доградбите.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds