• 20/09/2020

Стружанката Регина Клењоски во САД спрема танцово театарско дело инспирирано од Македонска носија

 Стружанката Регина Клењоски во САД спрема танцово театарско дело инспирирано од Македонска носија
loading...
Advertisement

Традиционално македонско фустанче – како носијата која кореографката Регина Клењоски што ја носеше на својата свадба – е инспирирација за костимите за спектаклот ” Далеку од дома ” на Регина.” Не пропуштајте ја премиерата на Западниот брег на ова танцово театарско дело во чест на одисејата на нејзиното семејство во САД на 14 март во театарот Џејмс Армстронг,Torrance Cultural Arts Foundation.

Регина Клењоски е по потекло од Јабланица, Струга, Македонија. Долги години живее и работи во САД. Таа е идеен творец и уметнички директор на Regina Klenjoski Dance Company . Порано беше една од најдобрите балерини во САД а сега успешно работи како кореограф и уметнички директор на многу претстави.