Сугаревски: Преку 610 милиони евра се инвестираат во  инфраструктура во Охридско- струшкиот и Вевчанскиот крај

Сугаревски: Преку 610 милиони евра се инвестираат во инфраструктура во Охридско- струшкиот и Вевчанскиот крај

Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески заедно со директорот на ЈП за државни патишта, Зоран Китанов и градоначалникот на општина Вевчани, Сашо Јанкоски извршиja увид во рехабилитацијата на регионалниот пат Вевчани-Октиси кон граничниот премин „Ќафасан“, инвестиција од околу 700 илјади евра.

-Преку 610 милиони евра се инвестираат во целокупната инфраструктура во Охридско- струшкиот и Вевчанскиот крај.-информираше министерот Сугаревски.

Извор:Strugaonline

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds