СВР Охрид со засилени контроли – 12 автобуси исклучени од сообраќај, дел од нив поради неисправни уреди за запирање

СВР Охрид со засилени контроли – 12 автобуси исклучени од сообраќај, дел од нив поради неисправни уреди за запирање

На 01.12.2021 на подрачјето на СВР Охрид извршени се засилени сообраќајни контроли  на автобуси и други моторни возила што вршат јавен превоз на патници.

Притоа, од 51 контролиран автобус, 47 се упатени на технички преглед (Охрид-12, Струга-11, Кичево-19, Дебар-05).

Кај 7 автобуси констатирани се неисправни уреди за запирање (Охрид-03, Струга-03, Кичево-01), а кај 5 автобуси регистрирани се недостатоци од друга соодветна опрема (Кичево-02, Дебар-03), поради што се исклучени од сообраќај, а возачите се соодветно санкционирани.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds