Тачи од Струга: Владата ќе зависи од нас, но нешто е дискутабилно

Тачи од Струга: Владата ќе зависи од нас, но нешто е дискутабилно

Гласовите што ги добиваме како ДПА ќе бидат клучни за политичката и институционалната моќ на Албанците во Република Македонија – рече Тачи.

ДПА вчера одржа митинг во Струга на кој присуствуваше претседателот на партијата Мендух Тачи заедно со носителот на списокот во ИЕ 5, Васфи Доко, како и Астрит Каба.

– Несомнено ќе бидеме победници на овие избори. Несомнено, владата ќе зависи од нас, но нешто е дискутабилно, да се обидеме да му објасниме на нашиот народ колку поддршка има, не само што тие ќе го прифатат нашиот услов за заменик премиер, но ќе го прифатат за прв пат и албанскиот министер за внатрешни работи. Гласовите што ги добиваме како ДПА ќе бидат клучни за политичката и институционалната моќ на Албанците во Република Македонија – рече Тачи.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds