Тони нитрат експлодираа во пристаништето во Бејрут – гувернерот низ солзи говори за „најголемата национална катастрофа“ (ВИДЕО)

EDITORS NOTE: Graphic content / This picture taken on August 4, 2020 shows a general view of the scene of an explosion at the port of Lebanon’s capital Beirut. – Two huge explosion rocked the Lebanese capital Beirut, wounding dozens of people, shaking buildings and sending huge plumes of smoke billowing into the sky. Lebanese media carried images of people trapped under rubble, some bloodied, after the massive explosions, the cause of which was not immediately known. (Photo by STR / AFP)

Тони нитрат експлодираа во пристаништето во Бејрут – гувернерот низ солзи говори за „најголемата национална катастрофа“ (ВИДЕО)

По експлозијата која го потресе Бејрут, на улиците од градот во пламен, телевизиските екипи го снимија гувернерот на тој град во солзи.

Гувернерот на Бејрут Филип Балос рече дека ова е најголема национална катастрофа во Либан.

„Ова е национална катастрофа. Во животот не сум видел толку голема катастрофа. Последиците од експлозијата се огромни, не можам да ги запрам солзите“, рече гувернерот.

Претходно Бадри Дахер, генералниот директор на либанските царини, потврди дека во пристаништето во Бејрут експлодирали тони нитрат.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds