Турција депортирала речиси 120.000 илегални мигранти во 2022 година

Турција депортирала речиси 120.000 илегални мигранти во 2022 година

Турција оваа година депортирала 119.817 илегални мигранти, бидејќи нејзините напори за борба против илегалната миграција продолжуваат со несмалено темпо .

Тоа е најголемиот број на депортации во историјата на Турција, се вели во соопштението на Канцеларијата за управување со миграцијата на турското Министерство за внатрешни работи.

Бројот на депортирани е зголемен за 159 отсто во однос на истиот период во 2021 година. Бројот на илегални мигранти депортирани од 2016 година достигна 445.326.

На повеќе од 2,7 милиони илегални мигранти им е одбиен влез во Турција од 2016 година, а овогодинешната бројка изнесува 274.311.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds

Generated by Feedzy