• 30/09/2020

Утре во Октиси протест против девастација на околната шума

 Утре во Октиси протест против девастација на околната шума
loading...
Advertisement

Meсна заедница Октиси заедно со локалното население за утре, петок (21.2 2020) во 13:00 часот најавуваат протест во село Октиси против девастацијата на околната шума.-информираат од Граѓанската иницијатива Охрид SOS. 

Се повикуваат  сите кои можат да дојдат и да го поддржат протестот, да покажат солидарност и масовност. Во прилог, само неколку дополнителни фотографии кои ја отсликуваат лакомоста и желбата за профит, и она што го оставаат зад себе.- стои во објавата на Охрид SOS.

Извор:Strugaonline