Ужасно злосторство во Германија: Хрват со мачета го убил постариот брат

13 December 2019, Hamburg: Police forces are standing at a closed road on St. Pauli. The car of Hamburg Senator of the Interior Andy Grote was thrown with stones and paint containers in the morning. According to the police, the politician was sitting in his car on the way to the office during the attack. When the Minister of the Interior’s car had to stop at an intersection in the St. Pauli district, masked people approached the vehicle and attacked it. The State Criminal Police Office has started the investigation. Photo: Bodo Marks/dpa

Ужасно злосторство во Германија: Хрват со мачета го убил постариот брат

Хрватски државјанин на возраст од 30 години е уапсен во Емеринг, во близина на германскиот град Минхен во четвртокот, каде што со мачета го убил три години постариот брат.

Според информации на баварската полиција, полициски и екипи на итната медицинска помош добиле повик од станарка на една зграда во Емеринг која слушнала кавга и тропање во соседниот стан.

По доаѓањето на службите, 33-годишен Хрват е најден починат од смртоносни удари зададени со мачета.

Полицијата го уапсила неговиот брат за злосторството, а телото на починатиот е предадено на судска медицина.

Се истражува мотивот за убиството.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds