ВАЖНИ СОВЕТИ: Како да се заштитите од инфекции при бањање во базен?

ВАЖНИ СОВЕТИ: Како да се заштитите од инфекции при бањање во базен?

Летните одмори почнуваат. Некој ќе ужива во море, друг во езеро. Но, доколку не сте заминале на некоја дестинација, а сакате да добиете потемен тен, сигурно базенот ви е решение за овој проблем.

Сепак, како и при бањањето во море или езеро, така и базенот со себе носи ризик од инфекции.

Токму поради тоа неопходно е да се послушаат советите на гинеколозите, за да не дојде до посериозен здравствен проблем.

Решението е едноставно!

По бањањето во базен, задолжително истуширајте се со чиста вода, земете со вас два пара костими за капење, па заменете го мокриот со сув.

Дамите, по консулатција со гинеколог можат да користат вагинални пробиотици.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds

Generated by Feedzy