Важни совети за родителите: Како да го научите детето на здрав начин на живот?

Важни совети за родителите: Како да го научите детето на здрав начин на живот?

Од родителите зависи дали децата ќе имаат здрав живот, дали ќе јадат слатки, брза храна или ќе спортуваат.

Затоа добро е да одите заедно да купувате храна и да го бирате она што е здраво.

Објаснете му на детето дека она што го купувате мора да биде свежо.

Научете го детето што е здрав производ и зошто е тоа важно.

Од мали нозе детето треба да сака да јаде овошје и зеленчук, вие мора да го научите.

Мора да му објасните дека јадењето здрава храна е вложување во иднината.

Детето нема да јаде супа ако гледа дека вие јадете чипс.

Спортот е здравје, подобро да вози велосипед отколку да игра видео игри.

Но, потребно е и време за одмор и сон.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds

Generated by Feedzy