Вечерва земјотрес во Македонија, епицентарот кај Мавровско езеро

 Вечерва земјотрес во Македонија, епицентарот кај Мавровско езеро

Земјотрес со интензитет од 3 степени според Рихтер ја потресе вечерва Македонија.

Епицентарот на земјотресот бил кај Мавровското езеро, на длабочина од 2 километри.

x