ВИДЕО: Безбедносна камера го снимаше силниот земјотрес во Хрватска

 ВИДЕО: Безбедносна камера го снимаше силниот земјотрес во Хрватска

Безбедносна камера го снимаше еден од двата земјотреси во Хрватска. Од снимката може да се види дека земјотресот е силен, и среќа кретко трае, инаку би имал поголеми последици.

Засега е причината е само материјална штета во Петриња и Сисак. Испукани се неколку ѕидови на домови, оштетени неколку кровови од куќи.

Државниот врв на чело со премиерот Андреј Пленковиќ и претседателот Зоран Милановиќ се веќе во Петриња.

Инаку ова е втор силен земјотрес во Хрватска годинава, по оној во март кога загина едно лице.

Утринава двата земјотреси беа на 51 километри југоисточно од Загреб.

>
>