(ВИДЕО) Делови од Србија под вода, во тек евакуација на населението

(ВИДЕО) Делови од Србија под вода, во тек евакуација на населението

Поради обилните врнежи од дожд во повеќе општини во Србија е прогласена итна одбрана од поплави, а од поплавените објекти евакуирани се 34 лица. Вонредна состојба е прогласена во Ниш, Лесковац, Дољевац, Бојник, Власотинца …

Поради обилните врнежи од дожд и поројните водотеци е прогласена вонредна состојба на територијата на градот Лесковац, на територијата на општина Бојник и на целата територија на општините Житораѓа, Доjeвац, Димитровград и Власотинце, соопшти српското МВР.

Поради тенденцијата на пораст на водостојот и заситеноста на почвата, прогласена е редовна одбрана од поплави на Водоводната единица „Нисава-Ниш, Димитровград“ и на Водоводната единица „Ибар-Краљево, Нови Пазар“.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds