(ВИДЕО) Дрим се чисти, Охридско Езеро се полни

(ВИДЕО) Дрим се чисти, Охридско Езеро се полни

Во тек е чистење на наталожениот материјал на испустот на реката Црн Дрим и речното корито во Струга.

Со чистењето ќе се подобри пропусната моќ на коритото и ќе се зголеми капацитетот на собирање на атмосферските води, ова ќе го намали ризикот од поплави.

Овој проект е финансиран од Европската унија, а го спроведува УНДП во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds