ВИДЕО: Единствен пример во светот – низ оваа зграда поминува автопат

ВИДЕО: Единствен пример во светот – низ оваа зграда поминува автопат

Зградата Gate Tower во Јапонија е само една од многуте импресивни згради во Осака, но она што ја прави единствена во светот е функционалниот автопат што минува низ неа.

Сообраќајот низ 16-катната канцелариска зграда воопшто не влијае на луѓето кои работат во неа.

Лифтовите се наоѓаат од страната на зградата, а само автопатот не ја допира зградата, која е веќе добро изолирана од сообраќаен шум и вибрации.

Можеби ке те интересира




This will close in 0 seconds