(Видео) Најмалку 50.000 луѓе на протестите во Бангладеш против Франција

(Видео) Најмалку 50.000 луѓе на протестите во Бангладеш против Франција

Најмалку 50.000 луѓе, според проценките на полицијата, демонстрирале против Франција во главниот град на Бангладеш, Дака, повикувајќи на бојкот на француските производи и обвинувајќи го Париз за поддршка на карикатурите на пророкот Мухамед, по изјавите на францускиот претседател Емануел Макрон за слободата на изразување.

Демонстрантите извикувале пароли како „бојкот на француски производи“ и „Не клеветете го пророкот Мухамед“, повторно палејќи кукла која го претставува францускиот претседател.

Најмалку 50.000 луѓе, според проценките на полицијата, демонстрирале против Франција во главниот град на Бангладеш, Дака, повикувајќи на бојкот на француските производи и обвинувајќи го Париз за поддршка на карикатурите на пророкот Мухамед, по изјавите на францускиот претседател Емануел Макрон за слободата на изразување.

Демонстрантите извикувале пароли како „бојкот на француски производи“ и „Не клеветете го пророкот Мухамед“, повторно палејќи кукла која го претставува францускиот претседател.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds