(ВИДЕО) Спортист прв на светот успеал на мотоцикл да го премине Босфор

(ВИДЕО) Спортист прв на светот успеал на мотоцикл да го премине Босфор

Роби Медисон, легендарниот мотокрос возач на Редбул, вчера го премина Босфор од Европа во Азија со својот специјално дизајниран мотоцикл.

Мотокрос возачот од Австралија стана првиот спортист што со мотоцикл го премина Босфор преку водата.

Затоа вчера беа подготвени специјални платформи во Ортакои и Билербеј во Истанбул, Турција, а Босфор беше накратко затворен за поморски сообраќај.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds