(ВИДЕО) Торнадо во Германија – повредени седум лица

 (ВИДЕО) Торнадо во Германија – повредени седум лица

Најмалку седум луѓе се повредени при вчерашното торнадо што го погоди германскиот град Кил. Силно торнадо поминало вчера во германскиот град Киел и зад себе оставило огромна штета.

Торнадото разнесе покриви на куќи и ги подигнало чамците од водата, а на терен биле полцајци и пожарникари, кои помагале во спасување на луѓето и во расчистување. Граѓани објавувале видеа од торнадото на социјалните мрежи.

>
>