(ВИДЕО) Туристи следејќи го ГПС системот, со автомобилот се најдоа по Охридското шеталиште

(ВИДЕО) Туристи следејќи го ГПС системот, со автомобилот се најдоа по Охридското шеталиште

ГПС системот е од голема помош, поготово кога сте во друга земја но, може да ве донесе и во непријатна ситуација доколку некоја од улиците е погрешно вметната во ситемот.

Ваква ситуација имаа туристи од Србија, кои возејќи низ стариот дел на Охрид, а следејќи го ГПС системот се најдоја на главнато Охридско шеталиште, поточно на улицата Св. Климент Охридски.

Збунети, што се единствен автомобил по чаршијата помош побараа од шетачите.

извор:Ohrid1.com

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds