Видео: Жителите на Лабуништа алармираат, Продолжува пустошењето на шумите на Јабланица

Видео: Жителите на Лабуништа алармираат, Продолжува пустошењето на шумите на Јабланица

Продолжува соголувањето на шумите на Јабланица. Концесионерите, потојано вршат нелегална сеча во атарот над Лабуништа, и пробивање на нови патишта. Активистите од Здружението за екологија „Натура лаб“ загрижени, велат пустошењето на буковите шуми не застанува со години, се прави голосек кои ќе предизвика поплави свлечишта но и секнување на изворите со вода.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds