Видео:Дали е ова првото торнадо во Македонија?

Видео:Дали е ова првото торнадо во Македонија?

Климатските промени во светот се повеќе од очигледни, а тоа го коментира и метеорологот Славчо Попоски на својот профил на Фејсбук, во објавена снимка од она што изгледа како прва појава на торнадо во Македонија, поточно во село Живојно, Битолско.

Оваа појава, нетипична за нашето поднебје, Попоски ја припишува на „големата нестабилност во Атмосферата“ која довела до формирањето на овој ветер, а снимката во продолжение, не може да не ве остави без зборови.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds