VIII меѓународна научна конференција „Охрид- Водици 2020“

VIII меѓународна научна конференција „Охрид- Водици 2020“

На 17 јануари, во Охрид, по осми пат ќе се одржи Меѓународната научна конференција „Охрид – Водици, 2020“.

Конференцијата што ја организираат проф. д-р и актуелен пратеник Рубин Земон, ФОН Универзитетот и Институтот за социо-културна антропологија, оваа година се одржува на тема „Современите предизвици за заштита и управување со природното и културното наследство“.

VIII меѓународна научна конференција „Охрид- Водици 2020“, ќе се одржи во Музеј куќата на Уранија.

Извор:OhridNews

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds