Владата ги повлекува предлог-измените на Законот за јавни собири, има простор за разговори и подобрувања согласно Уставот на РСМ

Владата ги повлекува предлог-измените на Законот за јавни собири, има простор за разговори и подобрувања согласно Уставот на РСМ

Владата на Република Северна Македонија ги слушна забелешките на граѓанските организации за најавените предлог измени на Законот за јавни собири и на денешната 164-та седница одлучи да ги повлече предлог-измените со цел да се обезбеди поширока консултација.

Владата смета дека има простор за разговори и за подобрување на содржината со цел овозможување слобода на изразување на став на јавни простори низ јасно утврдени регулативи и исклучиво во согласност со Уставот на РСМ.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds