• 23/09/2020

Влезот на македонски државјани во Грција забранет на сите гранични премини

 Влезот на македонски државјани во Грција забранет на сите гранични премини
loading...
Advertisement

Околу 10 до 15 автомобили од  Македонија и Босна и Херцеговина утрово биле вратени од граничниот премин Промахонас/Кулата на грчко-бугарската граница, откако сакале преку Бугарија да влезат во Грција, објавија грчките телевизии „Скај” и „Мега”.

Конкретниот граничен премин е отворен за влез на туристи во Грција, но само од земјите членки на ЕУ и од третите земји што се најдоа на европската листа, додека пак за македонските државјани,забраната за влез во Грција до 15 јули 2020 важи независно од граничниот премин, јави дописничката на МИА од Атина.