Во Албанија, започнаа истраги за издржливоста на зградите.

Во Албанија, започнаа истраги за издржливоста на зградите.

Во Албанија ќе има истрага за квалитетот на градбите, а земјотресот урнал 130 згради.

Обвинителствата во Драч, Тирана и Круја започнаа истраги. Се истражува дали тоа се случило поради нелегална градба, поради грешки на инженерите, изведувачите или одговорните лица или поради пропусти кај државните службеници задолжени за градежен надзор. Претседателот Илир Мета го повика обвинителството веднаш да ја започне истрага за да се изнесат пред лицето на правдата сите кои направиле пропусти при градењето.

Околу 1.960 граѓани престојуваат во хотели, 964 се сместени во шатори, 867 во социјални центри, а 2.525 луѓе се во семејства  кај блиски роднини.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds