Во истрелите на грчките граничари со гумени куршуми еден мигрант беше погоден во око

Во истрелите на грчките граничари со гумени куршуми еден мигрант беше погоден во око

Во истрелите на грчките граничари со гумени куршуми врз мигрантите кои чекаат на границата, еден бегалец беше погоден во око.

Грчките безбедносни сили врз мигрантите кои чекаат на границата интервенираа со водени топови, а потоа и со солзавци. Стотици мигранти потпаднаа под неповолното влијание на солзавците.

Еден од гумените куршуми кои беа истрелани од страна на грчките воени единици еден мигрант го погоди во окото.

Првата интервенција на мигрантот кој беше пренесен од страна на другарите му беше пружена во полската болница.

Веднаш потоа мигрантот беше префрлен на лекување во државната болница.

Лекарот којшто интервенираше рече дека мигрантот во голема мера го изгуби видот.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds