• 18/09/2020

Во изминатото деноноќие констатирани 60 прекршоци за неносење маски

 Во изминатото деноноќие констатирани 60 прекршоци за неносење маски
loading...
Advertisement

Според статистичките податоци на МВР, во изминатово деноноќие, на подрачјето на СВР Охрид, полициските службеници констатирале 60 прекршоци за неносење лична заштита на лицето (Охрид-16, Струга-09, Кичево-25, Дебар-10). Ним им се издадени прекршочни платни налози за сторен прекршок по член 6 став 1 од Уредбата со законска сила за носење лична заштита на лицето заради спречување на ширење на заразната болест Ковид 19. Воедно, полициските службеници самостојно, но и во координација со Државниот пазарен инспекторат, извршиле 17 контроли врз угостителски и други објекти. -информира портпаролот на СВР Охрид М-р Стефан Димоски