Во Лабуништа нема  лица со сомнителни симптоми на коронавирус

????????????????????????????????????

Во Лабуништа нема лица со сомнителни симптоми на коронавирус

Според добиените информации од центарот за јавно здравје во ОХРИД за Тв Спектра ни потврдија дека во моментов нема сомнителни лица на на КОРОНА ВИРУСОТ Во Лабуништа.

Од центарот за јавно здравје во ОХРИД апелираат до жителите на Лабуништа и околните места строго да се почитуваат препораките за сите кои се пристигнати од ризиќните места.

Препораките се : После пристигнувањето да останат најмалку 14 дена во своите домови, доколку забележат симптоми на кашлица, болки во грлото, висока температура и слично строго се забранува посетување кај матичен лекар туку веднаш да се обратат во Центар за јавно здравје – Охрид на тел: 070/723-029 исто така лицата кои пристигнале од Италија да не посетуваат верски објекти, ресторани, кафетерии и други собири…

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds